Портокаловото пиле е вкусно и много свежо ястие. То е част от китайската кухня и представлява хрупкави пилешки хапки, покрити със сладък сос с аромат на портокал, сервирани върху купчинка ориз.
Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
2 яйца
1/2 ч. царевично нишесте
1/4 ч. брашно
сол и черен пипер
700 грама пилешки гърди
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. червен пипер
2/3 ч. портокалов сок
2 с.л. соев сос
1 с.л. оцет
2 с.л. чили сос
1 с.л. кафява захар
сок от 1/2 лимон
2 стръка зелен лук
сварен бял ориз
Начин на приготвяне:
Счупете яйцата в една купа, а в друга комбинирайте царевичното и обикновеното брашно. Подправете със сол и черен пипер. Нарежете пилешките гърди на едри парчета. Потопете ги в яйцата, след това в брашното.
Запържете ги в олио за 4-5 минути. Извадете пилешкото месо върху кухненска хартия.
В тенджера загрейте 1 л. олио Добавете чесъна, джинджифила и червения пипер и гответе 2 минути. Добавете портокаловия сок, соевия сос, ябълковия оцет, чили соса, кафявата захар и лимоновия сок. Оставете да къкри.
Междувременно разбийте останалото царевично нишесте с 2 супени лъжици вода. Бавно добавете към соса, като разбърквате непрекъснато. Оставете да се готви 5 минути, докато се сгъсти.
Залейте месото със соса и поръсете с нарязания зелен лук.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |