Рецепта за домашни кроасани

Апетитни и вкусни

Рецепта за домашни кроасани

Днес на вашето внимание ще представим много вкусните и традиционни за френската кухня кроасани. Можете да си ги приготвите и вкъщи, и то много лесно. Вижте рецептата.

Необходими са Ви: 500 грама брашно, 375 грама чисто масло, 40 грама прясна мая, 50 грама пудра захар, 10 грама сол, 125 мл. прясно мляко, 1 яйце. За да станат кроасаните златни, ще е необходимо да ги намажете отгоре със смес. За нея са Ви нужни: жълтъка на едно яйце, 2 супени лъжици прясно мляко, 1 супена лъжица захар.

Разтворете маята в топла вода. Смесете брашното със захарта, солта и млякото в кухненски робот. Добавете маята и разбитото яйце. След като тестото е омесено, го сложете на студено за около час.

След като се е охладило, го извадете и сложете маслото в центъра му и го размажете. Разточете тестото на дълъг правоъгълник и направете кроасаните.

След като са готови, те трябва да престоят отново на студено, но за половин час.

Преди да ги сложите във фурната, ги намажете със сместа за мазане. Печете ги, докато придобият златен цвят. Вече са готови за хапване! Поръсете ги с пудра захар! Желаем Ви приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay