Направете леки прорези в пилешките гърди (не режете докрай!) и напълнете всяка цепка с бекон и кремообразен пълнеж от спанак и артишок. След това запечете гърдите и ще получите изключително вкусна и много лесна и бърза вечеря.
Ето как да приготвите това ястие:
Необходими продукти:
4 обезкостени пилешки гърди без кожа
сол
черен пипер
250 грама крема сирене
1/2 ч. замразен спанак, размразен и отцеден
1/3 ч. артишок
1 ч. настъргана моцарела
Щипка червен пипер
4 ленти бекон
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200°. Застелете голяма тава за печене с фолио. Направете прорези по ширина на пилето, като внимавате да не разрежете цялото пиле. Подправете със сол и черен пипер. Поставете върху подготвената тава за печене.
В средно голяма купа смесете крема сиренето, спанака, артишока и ½ чаша моцарела. Подправете със сол, черен пипер и щипка червен пипер. Напълнете цепките през една със смес от крема сирене, а останалите цепки напълнете с парче бекон. Поръсете останалата ½ чаша моцарела отгоре и поръсете със зехтин.
Печете, докато пилето се сготви и беконът стане хрупкав, 35 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |