Скалопине е вид италианско ястие, което се предлага в много форми. Състои се от тънко нарязано месо, най-често говеждо, телешко или пилешко. Това ястие може да бъде приготвено с най-различни соосве. В тази рецепта ще използваме гъби и вино. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
3 броя обезкостени пилешки гърди, около 600-700 грама
сол
черен пипер
1/3 ч. брашно
2 с. л. зехтин
4 с. л. масло
250 грама гъби, нарязани
1/2 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, накълцан
1/4 ч. бяло вино
1/4 ч. пилешки бульон
сокът от 1 лимон
1/4 ч. сметана за готвене
пресен магданоз, за сервиране
Начин на приготвяне:
Сложете брашното в плитка чиния. Нарежете пилешкото месо на тънки ленти.
Подсушете го и го овкусете със сол и черен пипер.
Сложете го в чинията с брашно, така че брашното да се полепи отвсякъде.
След това премахнете излишното брашно.
В голям тиган загрейте маслото. Добавете пилешкото месо и гответе до златисто, от всяка страна.
Извадете месото в една чиния.
Намалете силата на котлона и добавете още масло, лука и гъбите. Говете около 8-10 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 минута.
Добавете виното, бульона и лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер и оставете да къкри, докато се сгъсти.
След това добавете сметаната. Върнете местото в тигана и разбъркайте добре.
Поръсете с магданоз преди да сервирате.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |