Рецепта за пилешко скалопине

Рецепта за пилешко скалопине

Скалопине е вид италианско ястие, което се предлага в много форми. Състои се от тънко нарязано месо, най-често говеждо, телешко или пилешко. Това ястие може да бъде приготвено с най-различни соосве. В тази рецепта ще използваме гъби и вино. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти: 

3 броя обезкостени пилешки гърди, около 600-700 грама 

сол

черен пипер

1/3 ч. брашно

2 с. л. зехтин

4 с. л. масло

250 грама гъби, нарязани

1/2 глава лук, нарязан на ситно

2 скилидки чесън, накълцан

1/4 ч. бяло вино

1/4 ч. пилешки бульон

сокът от 1 лимон

1/4 ч. сметана за готвене

пресен магданоз, за сервиране

Рецепта за пилешко скалопине

Начин на приготвяне:

Сложете брашното в плитка чиния. Нарежете пилешкото месо на тънки ленти. 

Подсушете го и го овкусете със сол и черен пипер. 

Сложете го в чинията с брашно, така че брашното да се полепи отвсякъде.  

След това премахнете излишното брашно. 

В голям тиган загрейте маслото. Добавете пилешкото месо и гответе до златисто, от всяка страна. 

Извадете месото в една чиния. 

Намалете силата на котлона и добавете още масло, лука и гъбите. Говете около 8-10 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. 

Добавете виното, бульона и лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер и оставете да къкри, докато се сгъсти. 

След това добавете сметаната. Върнете местото в тигана и разбъркайте добре. 

Поръсете с магданоз преди да сервирате. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay