Ще ви предложим рецепта за една версия на тако, която е много по-здравословна и е идеална за лятото:
Необходими продукти:
4 домата
1 ч. л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
500 гр. говеждо месо
1 пакет тако подправка
сол
черен пипер
2/3 ч. настъргано сирене по избор
1/2 ч. айсберг
1/2 ч. сметана
Начин на приготвяне:
Вземете един тиган и загрейте зехтина. Добавете лука и го запържете за около 5 минути. Добавете местото и подправката, подправете със сол и черен пипер и гответе, докато месото вече не е розово. Изцедете месото от мазнината и го оставете настрани.
Сложете доматите с дръжките надолу. Нарежете доматите така, че да имат 6 резена, но не режете докрай. Внимателно отворете резените настрани.
Сложете от месото във всеки домат, след това сложете от сиренето, айсберга и сметаната. Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |