Рецепти от тетрадката на баба: Пълнени яйца

Ще ги обикнете от първа хапка

Рецепти от тетрадката на баба: Пълнени яйца

Днешното ни предложение с еднакъв успех може да бъде сервирано и като мезе, и като гарнитура, а защо не и като по-дребно основно хапване. Приготвянето е изключително лесно, а крайният резултат е повече от ефектен. А ето и как изглежда в детайли рецептата за пълнени яйца.

Необходими продукти:
6 яйца
½ филия хляб
3 с.л. риба тон
400 г заквасена сметана
2 с.л. галета
щипка черен пипер млян
щипка червен пипер
щипка мащерка
щипка сол

Начин на приготвяне:
Сварете яйцата. Когато изстинат, ги срежете напречно на две.

Извадете жълтъците и ги смесете с предварително натопения във вода и добре отцеден хляб.

Добавете рибата тон и разбийте добре.

Напълнете белтъците и ги наредете в намазнена тавичка.

Разбъркайте сметаната с подправките, залейте яйцата и поръсете с галета.

Запечете яйцата във фурната и ги поднесете топли.

Още рецепти с вкус на детство може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay