За да приготвим перфектно перфектната пържола у дома, имаме три важни съвета:
Оставете пържолата да престои 30 минути преди готвене. Това позволява на месото да достигне стайна температура и следователно да се готви по-равномерно.
Загрейте тигана. За правилно карамелизирано изгаряне е необходимо маслото и тиганът да са изключително горещи. Ако не чуете цвърчане веднага след слагането на пържолата, извадете я и оставете тигана да се нагрява за по-дълго!
Намажете пържолата с масло през последните 5 минути готвене. Маслото ще изгори, ако го добавите по-рано. Това е точното време, за да стане кафяво и вкусно.
Необходими продукти:
1 брой рибай стек
сол
черен пипер
1 с. л. зехтин
2 с. л. масло
3 скилидки чесън
2-3 стръка мащерка
2-3 стръка розмарин
Начин на приготвяне:
В чиния подправете пържолата обилно със сол и черен пипер. Оставете да престои 30 минути.
В голям чугунен тиган на средно висока температура, загрейте маслото. Добавете пържолата и гответе, докато от долната страна се образува тъмна коричка, около 6 до 7 минути.
Обърнете пържолата и гответе още 6 минути.
Намалете топлината до средно ниска и добавете масло, чесън, мащерка и розмарин. Продължете да готвите, като използвате лъжица, за да поливате пържолата с маслото от дъното на тигана.
Извадете пържолата на дъска за рязане и оставете за 10 минути преди нарязването.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |