Седмица на сосовете: На гости в Мароко

Симфония от вкусове и екзотични аромати

Седмица на сосовете: На гости в Мароко

Днес е последният ден на нашата виртуална кулинарна обиколка из света на сосовете. И не случайно запазихме "черешката на тортата” за Мароко и една местна рецепта, в която небцето ви несъмнено ще се влюби. А ето я и нея.

Необходими продукти:
1 кг домати
2 ч.ч. доматен сок
1 корен джинджифил
1 глава кромид лук
4 скилидки чесън
2 люти чушлета
4 червени чушки
200 мл зехтин
2 ч.л. кимион
2 ч.л. семена от копър
1 ч.л. сол
щипка черен пипер
щипка лют червен пипер
1 връзка пресен кориандър
кората на един лимон
⅓ ч.ч. оцет
⅓ ч.ч. кафява захар

Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете на едро чушките, лука, чесъна и джинджифила и ги сложете в блендер. Добавете зехтин и смелете на паста.

Пресипете пастата в тенджера. Добавете кимион и семена от копър. Оставете соса да ври 30 минути на слаб огън.

Нарежете доматите на кубчета и ги добавете в тенджерата, заедно с доматения сок, оцета и захарта.

Настържете на едро кора от лимон. Овкусете със сол, черен пипер и лют пипер. Накрая добавете нарязан на едро кориандър и разбъркайте.

Още интересни рецепти може да откриете на територията на виртуалната кухня на Kulinar.bg.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay