Днес е последният ден на нашата виртуална кулинарна обиколка из света на сосовете. И не случайно запазихме "черешката на тортата” за Мароко и една местна рецепта, в която небцето ви несъмнено ще се влюби. А ето я и нея.
Необходими продукти:
1 кг домати
2 ч.ч. доматен сок
1 корен джинджифил
1 глава кромид лук
4 скилидки чесън
2 люти чушлета
4 червени чушки
200 мл зехтин
2 ч.л. кимион
2 ч.л. семена от копър
1 ч.л. сол
щипка черен пипер
щипка лют червен пипер
1 връзка пресен кориандър
кората на един лимон
⅓ ч.ч. оцет
⅓ ч.ч. кафява захар
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете на едро чушките, лука, чесъна и джинджифила и ги сложете в блендер. Добавете зехтин и смелете на паста.
Пресипете пастата в тенджера. Добавете кимион и семена от копър. Оставете соса да ври 30 минути на слаб огън.
Нарежете доматите на кубчета и ги добавете в тенджерата, заедно с доматения сок, оцета и захарта.
Настържете на едро кора от лимон. Овкусете със сол, черен пипер и лют пипер. Накрая добавете нарязан на едро кориандър и разбъркайте.
Още интересни рецепти може да откриете на територията на виртуалната кухня на Kulinar.bg.
2 | 0 |