Сиропиран десерт. Що е то?

Реването е подходящо за мрачните зимни следобеди, защото винаги ни се похапва нещо сладко

Сиропиран десерт. Що е то?

Едно време бабите ни го правеха за десерт. Това ни се струваше невероятен жест, защото приготвянето му изглеждаше точно толкова нестандартно, колкото и името му. Оказа се обаче, че за реване не се нуждаем от невиждани кулинарни способности. А само от миксер и един свободен час.

Необходими продукти:

6 яйца
150 гр захар
2 ванилии
1 ч.л. сода за хляб
200 гр кисело мляко
300 гр брашно

за сиропа:
300 гр захар
500 мл вода
сокът от половин лимон 

Начин на приготвяне: 
Яйцата, захарта и ванилията се разбиват с миксер до побеляване. Разтваря се содата в киселото мляко и тази смес се прибавя към яйцата. След това се сипва брашното, но бавно, при непрестанно разбъркване.

Цялата тази смес се изсипва в намазнена тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180'С.

През това време се приготвя захарния сироп. Водата, захарта и лимоновият сок се поставят в тенджера на котлона. Разтворът се оставя да ври, докато не се разтопи захарта. Охлажда се.

Изпеченото реване се нарязва и се сиропира, докато е още топло. Сервира се поне след час, за да бъде сладко и с перфектен вкус. 

44 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 03.04.2012|21:34
а баница с локум, кексова смес и орехи,сиропирана?
1
Не е посочен 03.04.2012|21:33
а баница с локум, кексова плънка, орехи и сиропирана? опитвали ли сте?
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay