Соленки със сусам

Соленки със сусам

Соленките със сусам са вкусни и лесни за приготвяне домашни печива, които са идеални за закуска или като добавка към кафето. Ето една проста рецепта, която можете да следвате:

Необходими продукти:

250 г брашно

125 г масло (студено)

75 мл студена вода

1 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

Сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Подготовка на тестото:

В голяма купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Добавете нарязаното на кубчета студено масло и използвайте пръстите си или кухненски робот, за да го смесите с брашното, докато се образуват трохи. Постепенно добавяйте студената вода, докато тестото започне да се събира на топка. Не месете прекалено дълго, за да останат соленките пухкави.

Оформяне на соленките:

Разточете тестото на тънка кора (около 5 мм дебелина). Използвайте формички за сладки или нож, за да изрежете желаните форми. Ако нямате формички, можете просто да нарежете тестото на квадрати или правоъгълници. Подредете соленките върху тава, покрита с хартия за печене.

Поръсете соленките със сусам, като леко го притиснете, за да залепне добре.

Печене:

Загрейте фурната на 180°C. Печете соленките за около 15-20 минути или докато станат златисти.

Охлаждане:

Оставете соленките да се охладят върху решетка, преди да ги сервирате.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay