Обожаваме тиквички, но досега не се бяхме сещали да ги приготвим под формата на хляб. Време е и вие да изпробвате тази рецепта, с която ще получите сочно и ароматно печиво, което е идеално за края на лятото и началото на есента, когато на пазара все още има свежи тиквички!
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. смляна канела
3 яйца
1 ч.ч. олио
2 ¼ ч.ч. бяла захар
3 с.л. ванилов екстракт
2 ч.ч. настъргани тиквички
1 ч.ч. смлени орехи
Начин на приготвяне:
Намажете и набрашнете две тави с размери 20 x 10 см. Загрейте фурната до 165 градуса. Пресейте заедно брашното, солта, бакпулвера, содата и канелата в купа.
Разбийте заедно яйцата, олиото, ванилията и захарта в голяма купа. Добавете пресетите съставки към кремообразната смес и разбийте добре. Настържете тиквичките и леко ги отцедете. Не отнемайте цялата влага от тях, тъй като чрез нея хлябът ще стане по-сочен.
Разбъркайте тиквичките и ядките, докато се смесят добре. Изсипете тестото в подготвените тави.
Печете от 40 до 60 минути или докато клечката, забодена в центъра на хляба, излезе чиста. Охладете върху решетка за 20 минути.
Извадете хляба от тигана и го охладете напълно.
0 | 0 |