Спагети болонезе с леща

Колкото и странно да звучи, всъщност в Италия хората ядат паста с леща. Ако по някаква причина не ядете месо, може да опитате тези спагети болонезе с леща, вместо кайма.

Необходими продукти: 

1 с. л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 голям морков, обелен и нарязан

2 стръка целина, нарязана

2 скилидки чесън, накълцан

1 ч. л. мащерка

1 ч. л. риган

2 ч. вода

1 консерва домати

1 ч. леща, измита и изцедена

1/4 ч. босилек

сол

черен пипер

щипка червен пипер

сокът от 1/2 лимон

сварени спагети

настърган пармезан

Начин на приготвяне: 

В голяма тенджера на умерен огън загрейте зехтина. Добавете лука, морковите и целината и гответе, докато омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна, мащерката и ригана и гответе още 1 минута.

Добавете доматите и лещата в тенджерата. Добавете водата. След това добавете босилка, овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. 

Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри, докато лещата омекне, около 1 час. Добавете още вода, ако е необходимо.

Добавете лимоновия сок и подправете с още сол и черен пипер, ако е необходимо. 

Сервирайте върху топлите спагети и поръсете с настърган пармезан. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay