Колкото и странно да звучи, всъщност в Италия хората ядат паста с леща. Ако по някаква причина не ядете месо, може да опитате тези спагети болонезе с леща, вместо кайма.
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязан
1 голям морков, обелен и нарязан
2 стръка целина, нарязана
2 скилидки чесън, накълцан
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
2 ч. вода
1 консерва домати
1 ч. леща, измита и изцедена
1/4 ч. босилек
сол
черен пипер
щипка червен пипер
сокът от 1/2 лимон
сварени спагети
настърган пармезан
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера на умерен огън загрейте зехтина. Добавете лука, морковите и целината и гответе, докато омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна, мащерката и ригана и гответе още 1 минута.
Добавете доматите и лещата в тенджерата. Добавете водата. След това добавете босилка, овкусете със сол, черен пипер и червен пипер.
Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри, докато лещата омекне, около 1 час. Добавете още вода, ако е необходимо.
Добавете лимоновия сок и подправете с още сол и черен пипер, ако е необходимо.
Сервирайте върху топлите спагети и поръсете с настърган пармезан.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |