Тази рецепта е за истинските фенове на месото. Любимият ви стек, но направен на хапки и приготвен на еър фрайър. Това ястие е чудесно за парти и се приготвя изключително бързо и лесно.
Добре е да включите еър фрайъра да загрее 5 минути предварително, за да може месото да се запече по-добре. Друг важен съвет е да обръщате месото редовно, за да се запече равномерно от двете страни.
Ето как да приготвите вкусен стек на хапки:
Необходими продукти:
500 грама телешки стек
1 с.л. сос Уорчестър
1/2 ч.л. черен пипер
2 ч.л. сол
1/2 ч. масло
6 скилидки чесън
2 с.л. пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Включете фрайъра да загрее около 5 минути на 200 градуса.
Междувременно сложете месото, заедно със соса Уорчестър, черния пипер и солта в голяма купа.
Овъргаляйте месото хубаво, така че да се овкуси добре.
Сложете в кошницата на фрайъра и гответе 2 минути, след което обърнете.
Гответе до готовност, след което извадете месото в съд с капак, така че да остане топло.
В малка тенджерка разтопете 2 с.л. масло. Добавете чесъна и малко сол. Оставете да се запържи за около 1-2 минути, след което добавете и останалото масло. Свалете от огъня и добавете накълцания магданоз.
Нарежете месото на хапки с желания размер.
Полейте с половината от чесновото масло, а останалото сложете в малка купичка, за потапяне.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |