Стек на хапки

Тази рецепта е за истинските фенове на месото. Любимият ви стек, но направен на хапки и приготвен на еър фрайър. Това ястие е чудесно за парти и се приготвя изключително бързо и лесно. 

Добре е да включите еър фрайъра да загрее 5 минути предварително, за да може месото да се запече по-добре. Друг важен съвет е да обръщате месото редовно, за да се запече равномерно от двете страни. 

Ето как да приготвите вкусен стек на хапки:

Необходими продукти:

500 грама телешки стек

1 с.л. сос Уорчестър

1/2 ч.л. черен пипер

2 ч.л. сол

1/2 ч. масло

6 скилидки чесън

2 с.л. пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Включете фрайъра да загрее около 5 минути на 200 градуса. 

Междувременно сложете месото, заедно със соса Уорчестър, черния пипер и солта в голяма купа. 

Овъргаляйте месото хубаво, така че да се овкуси добре.

Сложете в кошницата на фрайъра и гответе 2 минути, след което обърнете. 

Гответе до готовност, след което извадете месото в съд с капак, така че да остане топло. 

В малка тенджерка разтопете 2 с.л. масло. Добавете чесъна и малко сол. Оставете да се запържи за около 1-2 минути, след което добавете и останалото масло. Свалете от огъня и добавете накълцания магданоз.

Нарежете месото на хапки с желания размер. 

Полейте с половината от чесновото масло, а останалото сложете в малка купичка, за потапяне. 

 Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay