Фахитас е традиционно мексиканско ястие, което се приготвя от месо и зеленчуци като домати, маруля, лук, тиквички, чушки, както и сирене. Може всички тези продукти да се поднесат в тортила. Ето как да си го приготвите вкъщи:
Необходими продукти:
1/2 ч. зехтин
1/4 ч. сок от лайм
2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер
4 обезкостени пилешки гърди, без кожа
сол
черен пипер
1 с. л. зехтин
3 чушки, нарязани на тънко
1 голяма глава лук, нарязан на ситно
тортили
гуакамоле
сметана
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбъркайте зехтина, сока от лайм, кимиона и червения пипер. Подправете пилето със сол и черен пипер, след това добавете и него в купата и разбъркайте. Покрийте с фолио и охладете за поне 30 минути и до 2 часа.
В средно голям тиган тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Добавете пилето и гответе, докато стане златисто, около 8 минути на страна. Извадете от тигана и оставете настрани.
Добавете чушките и лука в тигана. Пържете, докато омекнат, около 7 минути. Нарежете пилето на ленти и го върнете обратно в тигана. Сервирайте фахитас в тортили с гуакамоле и заквасена сметана.
1 | 0 |