Супер лесни пролетни вечери: Фахитас с пилешко

Супер лесни пролетни вечери: Фахитас с пилешко

Фахитас е традиционно мексиканско ястие, което се приготвя от месо и зеленчуци като домати, маруля, лук, тиквички, чушки, както и сирене. Може всички тези продукти да се поднесат в тортила. Ето как да си го приготвите вкъщи:

Необходими продукти:

1/2 ч. зехтин

1/4 ч. сок от лайм

2 ч. л. кимион

1/2 ч. л. червен пипер

4 обезкостени пилешки гърди, без кожа

сол

черен пипер

1 с. л. зехтин

3 чушки, нарязани на тънко

1 голяма глава лук, нарязан на ситно

тортили

гуакамоле

сметана

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбъркайте зехтина, сока от лайм, кимиона и червения пипер. Подправете пилето със сол и черен пипер, след това добавете и него в купата и разбъркайте. Покрийте с фолио и охладете за поне 30 минути и до 2 часа.

В средно голям тиган тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Добавете пилето и гответе, докато стане златисто, около 8 минути на страна. Извадете от тигана и оставете настрани.

Добавете чушките и лука в тигана. Пържете, докато омекнат, около 7 минути. Нарежете пилето на ленти и го върнете обратно в тигана. Сервирайте фахитас в тортили с гуакамоле и заквасена сметана.

Добър апетит! 
 
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay