Това ястие от сьомга може да бъде толкова пикантно, колкото ви харесва. Кокосовото мляко и подправките вървят толкова добре заедно, като правят богат, но не тежък сос, който наистина има страхотен вкус.
Необходими продукти:
4 броя филета от сьомга
сол
черен пипер
1 с. л. олио
1 глава лук, нарязан на ситно
1 с. л. къри паста
2 скилидки чесън, накълцан
2 ч. л. джинджифил
1 консерва кокосово мляко
1 с. л. Срирача
сварен ориз, за сервиране
резени лайм, за украса
нарязан магданоз, за поръсване
Начин на приготвяне:
Подправете сьомгата със сол и черен пипер. В голям тиган на среден огън загрейте олиото. Добавете сьомгата с кожата надолу и гответе до златисто, около 5 минути на страна. Извадете от тигана и поставете в чиния.
Върнете тигана на котлона и добавете лука. Гответе до златисто, около 3 минути. Добавете къри пастата, чесъна и джинджифила и гответе, докато пастата потъмнее, 1 минута. Намалете леко огъня и бавно добавете кокосовото мляко, след това добавете срирачата и оставете да къкри. Върнете сьомгата в тигана и оставете да къкри, за около 15 минути в зависимост от дебелината на сьомгата.
Полейте сьомгата със соса и сервирайте с ориз, резени лайм и поръсете с магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |