Една малко необичайна рецепта за риба, включваща мед и чесън:
Необходими продукти:
3 с. л. зехтин
4-5 парчета филе от сьомга
1/3 чаша мед
1/4 чаша соев сос
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. червен пипер
сол
черен пипер
3 скилидки чесън
1 лимон, нарязан на кръгчета
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа разбъркайте меда, соевия сос, лимоновия сок и червения пипер.
В голям тиган, на средно висока температура, загрейте зехтина. Когато зехтинът е достатъчно нагорещен, добавете сьомгата с кожата нагоре и поръсете със сол и черен пипер. Гответе сьомгата, докато стане златиста, след това я обърнете и добавете останалия зехтин.
Добавете чесъна и гответе около 1 минута. Добавете сместа с меда и нарязаните лимони и оставете на котлона, докато сосът намалее с 1/3.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |