Тако спагети

Тако спагетите са перфектна бърза вечеря за делничните вечери. Те съдържат всички наши любими съставки за тако, но комбинирани със спагети, вместо с тако черупки. Едно от най-хубавите неща на тази рецепта е, че ястието се приготвя в един съд, което означава, че няма да се наложи да миете един час след това.

Говеждото месо отделя достатъчно мазнина, за да сготвите лука и чесъна, но не твърде много, за да се наложи да отцеждате мазнината. Можете да използвате също пилешко или пуешко месо, но те са малко по-сухи. 

Сварете спагетите в същия съд. Въпреки че не е обичайно да варите пастата в соса, можете да го направите в тази рецепта. Счупете спагетите наполовина, за да ги разбъркате по-лесно. 

Отгоре добавете малко заквасена сметана, за да стане по-свежо. 

Ето как да приготвите вкусни тако спагети: 

Необходими продукти:

500 грама говежда кайма

1 глава лук

4 скилидки чесън

4 ч. вода

1 консерва домати на кубчета

250 грама спагети

2 с.л. подправка за тако

200 грама сирене по избор (пармезан, кашкавал)

1 ч. настърган чедър

пресен магданоз и заквасена сметана, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера запържете каймата, лука и чесъна, като разбърквате от време на време, докато каймата покафенее, 5-6 минути. Добавете водата, доматите и подправката за тако, след това покрийте и оставете да заври.

Счупете спагетите на две по дължина и добавете към соса. Намалете топлината, покрийте и оставете да къкри, докато пастата омекне, 12 до 14 минути.

Свалете от котлона, добавете сиренето и чедъра. 

Накрая поръсете с магданоз, добавете малко сметана и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay