Тако спагетите са перфектна бърза вечеря за делничните вечери. Те съдържат всички наши любими съставки за тако, но комбинирани със спагети, вместо с тако черупки. Едно от най-хубавите неща на тази рецепта е, че ястието се приготвя в един съд, което означава, че няма да се наложи да миете един час след това.
Говеждото месо отделя достатъчно мазнина, за да сготвите лука и чесъна, но не твърде много, за да се наложи да отцеждате мазнината. Можете да използвате също пилешко или пуешко месо, но те са малко по-сухи.
Сварете спагетите в същия съд. Въпреки че не е обичайно да варите пастата в соса, можете да го направите в тази рецепта. Счупете спагетите наполовина, за да ги разбъркате по-лесно.
Отгоре добавете малко заквасена сметана, за да стане по-свежо.
Ето как да приготвите вкусни тако спагети:
Необходими продукти:
500 грама говежда кайма
1 глава лук
4 скилидки чесън
4 ч. вода
1 консерва домати на кубчета
250 грама спагети
2 с.л. подправка за тако
200 грама сирене по избор (пармезан, кашкавал)
1 ч. настърган чедър
пресен магданоз и заквасена сметана, за сервиране
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера запържете каймата, лука и чесъна, като разбърквате от време на време, докато каймата покафенее, 5-6 минути. Добавете водата, доматите и подправката за тако, след това покрийте и оставете да заври.
Счупете спагетите на две по дължина и добавете към соса. Намалете топлината, покрийте и оставете да къкри, докато пастата омекне, 12 до 14 минути.
Свалете от котлона, добавете сиренето и чедъра.
Накрая поръсете с магданоз, добавете малко сметана и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |