Такото е сред любимата храна на много хора. Рецептата, която ще ви предложим обаче е малко по-нетипична, защото е с риба.
Необходими продукти:
3 с. л. зехтин
сок от 1 лайм
2 с. л. чили
1 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. лют червен пипер
700 гр. треска или друга бяла риба
1/2 ч. л. олио
сол
черен пипер
8 броя тортила
1 авокадо, нарязано
заквасена сметана и резени лайм, за сервиране
За соса:
1/4 ч. майонеза
сок от 1 лайм
1 ч. л. мед
2 ч. настъргано лилаво зеле
1 ч. царевица
1 люта чушка, нарязана
Начин на приготвяне:
В една купа смесете зехтина, сока от лайм, чилито, червения пипер и кимиона. Добавете рибата, разбъркайте добре и оставете за около 15 минути.
Междувременно направете соса: сложете всички съставки в една купа и разбъркайте добре.
В незалепващ тиган загрейте олиото. Извадете рибата от марината и я запържете за около 6-7 минути, като я сложите в тигана с кожата нагоре.
Сглобете такоса: Във всяка тортила сложете от рибата и от соса. Изстискайте малко лимонов сок отгоре и сложете малко заквасена сметана.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |