По традиция Нощта на Вси светии се свързва по един или друг начин с тиквата - под формата на фенер или пък като току-що извадена от фурната сладост на парчета. Днес обаче ще ви предложим една по-различна "тиквена” рецепта, която включва семките на апетитния оранжев представител на плодовите зеленчуци.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.
След като сте извадили семките от тиквата, ги сложете в гевгир и ги изплакнете с хладка вода. Сложете ги на домакинска хартия и ги подсушете добре.
Разпределете ги в намазнена тава за печене, разбъркайте ги, за да поемат от мазнината.
Поръсете с морска сол, къри на прах и кимион. Още по-екзотично ще стане, ако добавите малко захар и канела.
Поставете тавата на средното ниво на фурната и печете за около 10 минути. Когато тиквените семки придобият приятен златисто-кафяв цвят, са готови.
А още невероятни идеи за вашата трапеза може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
3 | 0 |