Всички обичаме бързите и ефектни манджички, както и аламинутите. Затова се стараем да ви предлагаме винаги лесни и вкусни гозби. Но днес сме решили да ви покажем едно доста изискано и ароматно кулинарно решение. То е малко по-скъпичко, но пък си заслужава. Зъщото сьомгата или филето от риба тон ще "прегърнат" подправките и ще се стопят в устата ви.
Необходими продукти
филе от риба тон или сьомга
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
зехтин
копър
сол
черен пипер
босилек
дафинов лист
1 лимон
Начин на приготвяне
Може да използвате голяма йенска тенджера за целта или малки отделни съдове от същия материал. Зависи от бройката на рибните филета.
Нережете рибата на тънки филета. Натъркайте получените котлети със сол и черен пипер. Накълцайте чесън и лук на кубчета. Намажете дъното на йенския съд със зехтина и постелете "канапе" от нарязаните зеленчуци. След това сложете първия пласт риба и поръсете с нарязания на ситно копър. Добавете и босилека, и дафиновия лист.
После наредете следващия ред от филето. Повтаряйте тази подредба, докато не свърши рибата.
Изцедете един лимон. Завършете, като излеете сока, за да получите свеж, лимонен сос. Печете за 30 мин. на 180 градуса.
В йенския съд рибата ще се задуши приятно и ще поеме от всички аромати. И в същото време ще се запече. Можете да направите гарнитура от картофено пюре или бял ориз.
15 | 1 |