Попитахме ви "Коя кухня предпочитате?” и засега излиза, че индийската не ви е сред най-любимите. Направо си е на последно място. Но от общоприетото "люто” правило за ястията в нея има и изключения.
Не е чудно, че една от малкото рецепти без чили или къри, всъщност е за десерт. Индийското чатни всъщност има много разновидности, някои от които все пак съдържат заветните люти чушки. Ала намерихме един "безопасен", плодов вариант.
Необходими продукти
700 гр пъпеш
500 гр праскови
400 гр захар
2 с.л. оцет
60 мл лимонов сок
15 гр джинджифил
Начин на приготвяне
Обелете и изчистете плодовете. Нарежете ги на кубчета.
Изсипете всички продукти в тенджера и я сложете на предварително загрят котлон. След като сместа кипне, оставете да ври на тих огън 20 минути.
Разпределете готовото чатни в буркани с винтови капачки. Обърнете го надолу за поне 20 минути. Полученият десерт можете да съхранявате месец в хладилник.
4 | 0 |