Шишчета със сьомга и ананас

Шишчета със сьомга и ананас

Ананасът и сьомгата са чудесна комбинация! Ето защо ще се влюбите в тези шишчета. Ето как да ги приготвите:

Необходими продукти:

3 ч. ананас, нарязан на кубчета

500 гр. сьомга, нарязана на кубчета

3 с. л. зехтин

3 с. л. чили

2 скилидки чесън, накълцан

2 ч. л. настърган джинджифил

2 с. л. сусамово масло

1/2 ч. л. червен пипер

сол

сусам, за поръсване

зелен лук, нарязан на ситно, за поръсване

резени лайм, за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте скарата или грила на средна температура и накиснете дървени шишчета във вода. 

Нанижете парченцата ананас и сьомга на шишчетата, като ги редувате, и ги наредете върху хартия за печене. 

В средно голяма купа комбинирайте зехтина, чилито, чесъна, джинджифила, сусамовото масло, червения пипер и подправете със сол. Разбъркайте и намажете шишчетата с тази смес. 

Сложете шишчетата на скарата и печете 8-10 минути, като ги завъртате от време на време. 

Поръсете със сусам и зелен лук и сервирайте с резени лайм. 

Добър апетит!

Шишчета със сьомга и ананас

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay