Днес ще ви предложим рецепта за вкусна шоколадова торта без брашно и с много фъстъчено масло.
Необходими продукти:
спрей за готвене
200 грама шоколад
1/2 ч. масло
1/2 ч. фъстъчено масло
1 ч. захар
4 големи яйца
1/2 ч. неподсладено какао на прах
3/4 ч. шоколад на копчета
6 с. л. сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и напръскайте форма или тава със спрей за готвене. Сложете малко вода в една тенджера на котлона.
Сложете шоколада, масло и 1/2 ч. фъстъчено масло в топлоустойчива купа и я сложете върху тенджерата с вода. Разбърквайте, докато всичко се разтопи добре.
Разбийте захарта, след това добавете яйцата, едно по едно, разбърквайте добре след всяко яйце. Добавете какаото на прах и разбъркайте.
Изсипете тестото в подготвената тава и загладете отгоре. Печете, докато стегне в средата и отгоре вече не блести, 30 до 35 минути. Оставете да се охлади.
Направете ганаш: Сложете шоколадовите копчета в малка топлоустойчива купа. В малка тенджера на умерен огън оставете сметаната да къкри, след това изсипете върху шоколада. Оставете да престои 1 минута, след това разбъркайте до гладка смес.
Разтопете останалото фъстъчено масло в микровълновата.
Изсипете ганаша върху изпечения блат и загладете с шпатула.
Украсете тортата с разтопеното фъстъчено масло.
Оставете да стегне поне няколко часа в хладилника.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |