Започнахме годината с много сладко, така смятаме и да я продължим. Днес отново ви предлагаме да си приготвите нещо изкушаващо, съдържащо любимия на всички дами шоколад.
Кой не обича еклери? Вкусните десертчета имат множество разновидности, а ние се спряхме на най-сладката. Пригответе се да се развихрите пред котлона, защото крайният резултат наистина си заслужава.
Необходими продукти (за около 20 еклера):
340 мл прясно мляко
180 гр масло
1 с.л. захар
300 гр брашно
2 ванилии
сол на вкус
6 яйца
За крема:
бита сметана
течен шоколад
За декорацията:
50-60 гр шоколад
3-4 с.л. прясно мляко
20-30 гр масло
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете млякото, маслото и захарта. Затоплете ги на котлона, докато маслото се разтопи и добавете брашното, като разбърквате, докато се получи тесто.
Отстранете от огъня, изчакайте малко да изстине и добавете ванилиите, солта и яйцата, като непрекъснато разбърквате.
Поставете тестото в шприц и върху хартия за печене оформете еклерите в желаната от вас форма. Печете във фурна, предварително загрята на около 200 градуса. Като започнат да променят цвета си, намалете на 170-180 градуса.
В малък съд смесете битата сметана и течният шоколад. Напълнете еклерите с крема, след като изстинат, като за целта ги разрежете или пък използвате малък шприц. Декорирайте с предварително разтопения на котлона шоколад, смесен с прясно мляко и масло.
134 | 2 |