Яйчени кюфтета

Безмесна рецепта от странджанския край

Яйчени кюфтета

Кюфтетата присъстват традиционно на българската трапеза. Някои не ги признават ако "не са расли на кокъл", но ние ги обичаме, направени от картофи, спанак, тиквички.

Сега ви предлагаме да опитате една рецепта с яйца, която приятно изненада екипа ни, тъй като не я бяхме чували преди. Странджанският край разкрива своите кулинарни тайни.

Необходими продукти

10 бр. яйца
300 гр кашкавал
200 гр сухар (3 филии)
една връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
растително масло за пържене на кюфтетата


Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят ситно смленият сухар, настърганият кашкавал, ситно нарязаният магданоз, подправките. Разбърква се добре.

Със супена лъжица се сипва по малко от приготвената смес в сгорещената мазнина и се изпържват кюфтетата. Поднасят се с доматен сос или салата според сезона.

Да ви е вкусно!

17 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



23
Не е посочен 23.03.2012|19:27
то така всеки може :)
22
Не е посочен 23.03.2012|19:27
защо няма снимка на готовите кюфтета
21
Не е посочен 23.03.2012|16:34
И на мен, страшен апетит отварят тези статии.
20
Не е посочен 23.03.2012|16:26
Ще ни е вкусно, ако някой ни го приготви:)
19
Не е посочен 23.03.2012|16:26
Пак е пържено=вредно;)
18
Не е посочен 23.03.2012|16:10
И калорична ;)
17
Не е посочен 23.03.2012|15:57
само дето са по-скъпи от месните.
16
Не е посочен 23.03.2012|14:46
Постни кюфтета, суперско!
15
Не е посочен 23.03.2012|14:35
За пръв път я чувам тая рецепта!
14
Не е посочен 23.03.2012|14:15
Може да се окаже много вкусно!
13
Не е посочен 23.03.2012|14:14
само сухар,не рискувай
12
Не е посочен 23.03.2012|12:28
тази рецепта е много яка,ще я пробвам
11
Не е посочен 23.03.2012|12:08
С препечена филия не знам дали ще стане, по-добре пробвай със сухар. Или галета.
10
Не е посочен 23.03.2012|11:49
мале ,как ми се приядоха яйца :)
9
Не е посочен 23.03.2012|11:46
предпочитам ги на палачинка :)
8
Не е посочен 23.03.2012|11:41
Май и при мен става нещо подобно. По принцип изобщо не ям яйца, но от както слушам за тях, ми се прияждат.
7
Не е посочен 23.03.2012|11:28
То точно като знаеш , че са хубави и си мислиш, че ядеш храна лукс категория, а те са обикновените яйца, които събирахме от гнездата на кокошките на село.
6
Не е посочен 23.03.2012|11:26
Колкото повече поскъпват тези яйца, толкова повече ги обичам и ми се ядат и накрая ще почна да куткудякам и аз
5
Не е посочен 23.03.2012|11:25
то хубаво , ама сега ли ,когато поскъпнаха яйцата :Д
4
Не е посочен 23.03.2012|11:25
С тези скъпи яйца започнах да се чудя дали кокошките не са станали от застрашените от изчезване видове и ще трябва вече да ги отглеждаме в резервати:)
3
Не е посочен 23.03.2012|11:23
Рецептата ми хареса, но дали ще се получи със препечени филии или трябва да търся да купувам сухар.
2
Не е посочен 23.03.2012|11:22
Така е, права си, те яйцата станаха по-скъпи и от каймата и месото, вече стана лукс да ядеш яйца.
1
Не е посочен 23.03.2012|11:15
Да бе....с тези скъпи яйца :Д как не :Д
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay