Кюфтетата присъстват традиционно на българската трапеза. Някои не ги признават ако "не са расли на кокъл", но ние ги обичаме, направени от картофи, спанак, тиквички.
Сега ви предлагаме да опитате една рецепта с яйца, която приятно изненада екипа ни, тъй като не я бяхме чували преди. Странджанският край разкрива своите кулинарни тайни.
Необходими продукти
10 бр. яйца
300 гр кашкавал
200 гр сухар (3 филии)
една връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
растително масло за пържене на кюфтетата
Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят ситно смленият сухар, настърганият кашкавал, ситно нарязаният магданоз, подправките. Разбърква се добре.
Със супена лъжица се сипва по малко от приготвената смес в сгорещената мазнина и се изпържват кюфтетата. Поднасят се с доматен сос или салата според сезона.
Да ви е вкусно!
17 | 0 |