Тиквички, ала пълнени

Обичаме ги и пържени, но пълнени не са толкова трудоемки

Тиквички, ала пълнени

Не, това не е някоя непозната и сложна рецепта, така че можете да я прочетете без притеснение. В нея става дума за класическите, домашно приготвени пълнени тиквички, идеални за бърз обяд или спешна вечеря.

Необходими продукти за 4 порции:

4 малки тиквички

200 г сирене
2 яйца
100 г кашкавал, настърган
1 с. л. копър, нарязан на ситно
черен пипер на вкус и олио за намазване

Начин на приготвяне:

Тиквичките се срязват на две по дължина и вътрешността им се изгребва с лъжица. Слагат се за 3 мин. във вряща подсолена вода. Изваждат се и се подсушават.

Белтъците и жълтъците на яйцата се разбиват поотделно на сняг. Сиренето, кашкавалът и копърът се смесват и се добавят към разбитите жълтъци. Белтъците на сняг се прибавят внимателно към сместа.

Тиквичките се напълват с пухкавата смес и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна на 200°С за 20 мин. После се хапват сладко-сладко.

сп. Меню

18 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 20.02.2012|19:43
Страхотно се получиха тиквичките, добавих и малко белени доматки в плънката преди да добавя белтъците !!! Облизаха си пръстите в къщи ! Благодарим за вкусната и лесна рецепта ! :)
1
Не е посочен 30.09.2011|10:44
Този начин на приготвяне на тиквичките е много хубав, много пъти си правех това лято. Не искам да обидя никой, но сезонът им вече отмина, рецептата трябваше да я предложите много по-рано.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay