Тези палачинки определено не са най-лесната за приготвяне закуска, но са супер вкусни и след като ги направите няколко пъти ще разберете, че не са и особено трудни.
Необходими продукти:
2 големи жълтъка
2 с.л. мляко
1/2 ч. л. бадемов екстракт
кората от 1 лимон
1/4 ч. брашно
1/4 ч. л. сол
3 големи яйчни белтъка
1/4 ч. ч. сметана
1/2 ч. л. лимонов сок
3 1/2 с.л. пудра захар
масло или олио
2 с. л. вода
сироп от агаве или кленов сироп
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте жълтъците, млякото, бадемовия екстракт и лимоновата кора. Добавете брашното и солта и разбийте до гладка смес.
В друга купа разбийте белтъците и лимоновия сок. След това добавете сметаната и разбийте отново.
Постепенно добавете пудрата захар и продължете да разбивате.
Подгответе малки рингове и ги намажете с масло.
Сложете ги в незалепващ тиган и включете котлона на средна степен. Сложете капак.
Добавете 1/3 от сместа с белтъци към сместа с жълтъци и разбъркайте. Добавете и останалата смес и отново разбъркайте.
След като тигана се е загрял, изсипете от тестото в затоплените форми.
Добавете 1 супена лъжица вода в тигана и покрийте с капак. Оставете палачинките да се готвят за около 8 минути, докато водата се изпари и дъното на палачинките стане светло златисто кафяво.
Обърнете внимателно палачинките и добавете още 1 супена лъжица вода. Отново сложете капака и гответе още 5-6 минути.
След като са напълно готови, внимателно отстранете пръстеновидната форма от всяка палачинка, като използвате силиконови щипки.
Сервирайте палачинките веднага, гарнирани с масло и агаве или кленов сироп.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |