Японски суфле палачинки

Японски суфле палачинки

Тези палачинки определено не са най-лесната за приготвяне закуска, но са супер вкусни и след като ги направите няколко пъти ще разберете, че не са и особено трудни. 

Необходими продукти:

2 големи жълтъка

2 с.л. мляко

1/2 ч. л. бадемов екстракт

кората от 1 лимон

1/4 ч. брашно

1/4 ч. л. сол

3 големи яйчни белтъка

1/4 ч. ч. сметана

1/2 ч. л. лимонов сок

3 1/2 с.л. пудра захар

масло или олио

2 с. л. вода

сироп от агаве или кленов сироп

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбийте жълтъците, млякото, бадемовия екстракт и лимоновата кора. Добавете брашното и солта и разбийте до гладка смес. 

В друга купа разбийте белтъците и лимоновия сок. След това добавете сметаната и разбийте отново. 

Постепенно добавете пудрата захар и продължете да разбивате.

Подгответе малки рингове и ги намажете с масло. 

Сложете ги в незалепващ тиган и включете котлона на средна степен. Сложете капак. 

Добавете 1/3 от сместа с белтъци към сместа с жълтъци и разбъркайте. Добавете и останалата смес и отново разбъркайте. 

След като тигана се е загрял, изсипете от тестото в затоплените форми. 

Добавете 1 супена лъжица вода в тигана и покрийте с капак. Оставете палачинките да се готвят за около 8 минути, докато водата се изпари и дъното на палачинките стане светло златисто кафяво.

Обърнете внимателно палачинките и добавете още 1 супена лъжица вода. Отново сложете капака и гответе още 5-6 минути. 

След като са напълно готови, внимателно отстранете пръстеновидната форма от всяка палачинка, като използвате силиконови щипки.

Сервирайте палачинките веднага, гарнирани с масло и агаве или кленов сироп. 

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay