Леонардо Ди Каприо ще изиграе брутален сериен убиец

Лео Ди Каприо като сериен убиец

Леонардо Ди Каприо ще изиграе брутален сериен убиец

 

Леонардо Ди Каприо влиза в ролята на един от най-известните серийни убийци в американската история - доктор Х. Х. Холмс.

Актьорът ще продуцира филм по бестселъра на Ерик Ларсън „The Devil In The White City” и сам ще пресъздаде образа на главния герой. Доктор Холмс е характерен с това, че е примамвал и измъчвал жертвите си в свой собствен хотел, останал в историята с името „Убийствения замък”. Обвиненията сочат, че в него смъртта си са намерили близо 200 души, но Холмс е признал само за 27.

 

В романа на Ларсън се проследява паралелно „кариерата” на Холмс и създаването на Световния панаир в Чикаго през 1893 г. Книгата излезе на пазара през 2003-а и се задържа три години в списъка на бестселърите на вестник "Ню Йорк таймс". Продадени са над 2 милиона и 300 хиляди копия. Преведена е на 17 езика.

 

Това не е първият опит „The Devil In The White City” да се постави на голям екран. Преди няколко години Дейвид Финчър и Том Круз проявиха интерес към екранизирането на книгата. Круз дори опита да закупи правата, също с идеята сам да изиграе известния убиец. В това време Леонардо Ди Каприо организира свой собствен, паралелен проект, който не разчита на книгата, а на документи по случая, които са обществено достояние. Сега обаче официално се е преборил за правата за екранизиране на романа, а нас ни предстои да разберем дали ще се справи добре с амплоато на брутален, но чаровен изверг. 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay