Целувките помагат за отслабването

Целувките помагат за отслабването

Трябва да признаем, че целувката е нещо прекрасно. Учените смятат, че целувката е много повече от просто романтичен момент на удоволствие, а има и много ползи за здравето, състоянието на кожата и здравословното тегло!

Ето няколко интересни ползи от целувките:

Помагат при отслабването:

Целувките помагат за изгаряне на калории. В изследването се казва, че "простите целувки изгарят само 2 до 3 калории, докато страстните целувки изгарят между 5 и 26 калории на минута." 30 минути страстно целуване може да изгори до 180 калории, което всъщност е повече от 30 минути ходене. Целуването, разбира се, не може да замените тичането на пътеката, но пък е по-приятно.

Целувките помагат за отслабването

Полезни са за кожата:

Очевидно, когато се целуваме, използваме повече от 30 лицеви мускула, които поддържат бузите ни стегнати и твърди. Толкова добра целувка е като кросфит тренировка за лицето ви.

Предотвратяват появата на бръчки:

Когато използваме мускули, това увеличава циркулацията на кръвта и се генерира колаген в тъканите, които са основния материал на кожата и най-добрата естествена превенция срещу появата на бръчки. С други думи целувките са микро-версия на посещение в салон за красота. Е, това може да не е достатъчно, за да ни накара да изглеждаме по-млади, но със сигурност ни кара да изглеждаме по-щастливи.

Целувките помагат за отслабването

Облекчават стреса:

Целувката ни отпуска естествено. Изследванията са доказали, че тя увеличава нивата на естествените химикали в нашето тяло като окситоцин, естествен успокояващ агент заедно с ендорфин, химикал, който ни кара да се чувстваме щастливи. Целувките също така понижават кортизола, който е свързан със стреса.

Поддържат зъбите в добро здраве:

Целуването е полезно за вашите зъби, защото увеличава производството на слюнка, която естествено измива бактериите, предотвратявайки появата на кариеси. Някои зъболекари дори смятат, че слюнката може да помогне за възстановяване на малки щети в емайла.

Целувките помагат за отслабването

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay