Чаудър със зеле

Чаудър със зеле

Чаудър е вид супа, която се сгъстява с брашно и е по-кремообразна от обикновената супа. В студените сезони супата е най-подходящото ястие, а днес ще ви предложим рецепта за чаудър със зеле. 

Необходими продукти: 

4 с. л. масло

500 гр. наденица, нарязана на тънки кръгчета

1 средно голяма глава лук, нарязан 

2 моркова, нарязани на тънко

1 стрък целина, нарязана на тънко

сол

черен пипер

3 с. л. брашно

4 ч. пилешки бульон

4 ч. нарязано зеле

3 големи картофа, обелени и нарязани

1/3 ч. сметана

2 с. л. нарязан копър 

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера разтопете 1 супена лъжица масло. Добавете наденицата и гответе около 4 минути. С помощта на решетъчна лъжица извадете колбаса от тенджерата в чиния. Избършете тенджерата. 

Добавете останалите 3 супени лъжици масло, лука, моркова и целината към тенджерата и подправете със сол и черен пипер. Гответе, като разбърквате от време на време, докато омекнат, за около 7 минути. Добавете брашното и гответе, разбърквайки, още 1 минута.

Добавете бульона и разбърквайте. Добавете зелето и картофите и оставете да заври, след това намалете огъня до средно-слаб и оставете да къкри, разбърквайки няколко пъти, докато картофите просто омекнат, но не се разпадат, около 8 до 10 минути. Добавете колбаса в тенджерата.

Внимателно добавете сметаната и копъра. Подправете със сол и черен пипер. Сервирайте гарнирано с още копър и черен пипер.

Чаудър със зеле

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay