Чиста емоция

Sofia Dance Week 2011: международният фестивал за съвременен танц ще завладее столицата

Gauthier Dance
Gauthier Dance

Съвсем скоро една мощна музикална вълна ще залее столицата. Бурна стихия между танц и емоция, театър и чувства, цирк и забавления, музика и кино очакваме на тазгодишното четвърто издание на международния фестивал за съвременен танц – Sofia Dance Week 2011.

Емоционалната стихия ще застигне пет софийски зали - Зала 1 на НДК, Софийска опера и балет, Музикален театър, Младежки театър и Сълза и смях, в дните от 26 септември до 1 октомври.

За пореден път през есенните дни фестивалът ще ни представи авангардни спектакли от световната танцова сцена, наричани от критиците "зрелищни", "концептуални" и "драматургични".

Един от основните акценти в танцовия маратон е спектакълът A.S.A., който е първият български проект за съвременно танцово изпълнение, а тази година ще открие феста. A.S.A е абревиатура от "Average Speed of Answer” (средна скорост на отговор), по идея и хореография на Живко Желязков. Спектакълът преминава през различни нива на осъзнаване, през които минава човек, стигащи до абстрактното "космическо съзнание”. A.S.A. е част от проекта "Circle: connecting dance practices in Europe" и "Probiotic for the Contemporary dance in Bulgaria". Можете да присъствате на уникалното представление на 26 септември в Младежкия театър от 19ч.

Билетите за Sofia Dance Week 2010 вече са в продажба. Можете да ги откриете в Office 1 Superstore, Пикадили, Германос, Orange, Usit Colors и други в мрежата на Eventim. Цените варират от 10 до 40лв, като специално за най-страстните танцови почитатели се предлага фестивален билет "6+" на стойност 50лв, чрез който се позволява свободен достъп до цялата фестивална програма, "зад кулисите” на представленията, плюс фестивалните партита.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay