Шампоанът или балсамът да е пръв при измиването на косата?

Предполагали ли сте, че балсамът трябва да бъде нанасян преди шампоана?

Шампоанът или балсамът да е пръв при измиването на косата?

Как миете косата си? Вероятно първо слагате шампоан, а след това балсам? Но някои марки, произвеждащи продукти за коса, предлагат обратния ред - първо да нанесете балсам, а шампоана да оставите за накрая.

По този начин шампоанът ще се разпредели по-лесно и равномерно върху косата ви. Освен това след измиването ще има достатъчно влага и няма да се налага косата да бъде дърпана при ресане. Косите, за които е подходящо този тип измиване, са тънките, омазнените и тези, които лесно се заплитат след миене с шампоан.

Ако пък вашата коса е по-суха и плътна, оставете балсама последен. Преценете дали се нуждаете от такава смяна, или просто експериментирайте - от опит глава не боли.

Шампоанът или балсамът да е пръв при измиването на косата?

Първо се уверете, че косата ви е добре намокрена с вода, преди да нанесете балсама. След като го направите, оставете да подейства за малко, но не изплаквайте, а го отмийте с шампоана. Ако измиете добре с вода и след това нанесете шампоана, отново има риск косата ви да стане суха и заплетена. 

Този метод не е подходящ, когато не сте мили косата си няколко дни и искате да я измиете възможно най-добре, но може да го прилагате понякога или да го редувате с рутинната баня.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay