Ще повярвате ли, че тези момичета са близначки?

Колкото и различни да ви се струват, те наистина са близначки

Ще повярвате ли, че тези момичета са близначки?

Две 18-годишни момичета изумиха света през последните няколко дни. За тях се заговори по телевизията, снимката им обиколи социалните мрежи, а причината за това съвсем не зависи от тях самите.

Луси и Мария Ейлмър са близначки, които обаче дори не изглеждат като сестри. Майка им Дона е полуямайка, а баща им Винс е от кавказки произход. Родени са в Глостър, Великобритания и там живеят и днес.

Разковничето може би се крие във факта, че двете сестри са двуяйчни близначки. Отчасти… Разликата между двуяйчните и еднояйчните близнаци е, че първите се появяват от две яйцеклетки, а вторите - само от една. Затова и еднояйчните близнаци по принцип си приличат повече.

В случая на Мария и Луси обаче разликата е повече от нормалната за двуяйчните близнаци, които имат генетични сходства и поне малка прилика във външността. Различието между двете може да бъде обяснено с различните гени, които са се преплели при образуването на плода.

Както вече споменахме, майката на момичетата е наполовина британка, наполовина ямайка. Съответно носи в себе си гените както на човек с бяла, така и на такъв с черна кожа. Така, вземайки предвид и гените на бащата, Луси се ражда с бяла кожа и червеникава коса, а Мария - с по-тъмна кожа и къдрава черна коса.

Луси и Мария не са единствените деца в семейството. Те имат трима по-големи братя и сестри, всеки от които поне малко прилича на някой от родителите си, които се разделят малко след като близначките се появяват на бял свят.

Ще повярвате ли, че тези момичета са близначки?

Относно интереса, който предизвикват навсякъде, където отидат, Луси споделя: "Никой не вярва, че сме близначки, защото аз съм с бяла кожа, а Мария - с черна. Дори когато се облечем еднакво, не приличаме на сестри. Когато се запознаваме с някого за първи път, той не е склонен да ни повярва.”

Ще повярвате ли, че тези момичета са близначки?

На близначките дори се е налагало да доказват кръвната си връзка с акт за раждане или поне лична карта.

"Въпреки че изглеждаме толкова различно една от друга, връзката помежду ни става много по-силна с годините. И двете се гордеем с факта, че имаме сестра близначка. Мария обожава да разказва на приятелите си в колежа, че има бяла сестра”, завършва разказа си Луси.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

14 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay