В Родопския край картофите са една от най-предпочитаните храни. Пататникът е ястието, което се приготвя блестящо именно там.
Ако не сте имали възможността да го опитате, недейте да съжалявате. Ние сме ви приготвили рецепта, по която ще приготвите традиционното ястие по най-автентичния начин.
Всяка родопска къща пази рецептата за приготвянето му от своите прародители и всички домакини ще ви уверяват, че това е една истинска и надеждна рецепта.
Необходими продукти за 4 порции:
800 грама картофи (за средно голяма тава)
3 яйца
1 голяма глава лук или 2 средни
1 супена лъжица кисело мляко
1 супена лъжица прясно мляко
шепа сушен джоджен
2 супени лъжици олио
125 грама масло
пшеничени трици
сол на вкус
Начинът на приготвяне на пататника ще разберете при колегите от fitwell.bg!
4 | 0 |