Агнешко печено с пресни картофки

По традиция на Великден се приготвя агнешко месо. Повечето хора обаче се притесняват, тъй като мислят, че агнешкото се готви трудно. Това съвсем не е така, стига да попаднете на правилната рецепта. 

Всичко, което е необходимо да направите, е да натриете месото със смес от пресни билки, чесън и зехтин и да го хвърлите във фурната за около час, за да създадете вкусно ястие за великденския обяд или вечеря. В тази рецепта агнешкото е комбинирано с пресни картофки, които не е нужно да се режат. 

В тази рецепта се използва проста комбинация от чесън, розмарин и мащерка, но можете да добавите също риган, мента или босилек. Как ще подправите месото зависи от вас, но нашият съвет е да бъдете щедри с подправките.

Ето как да приготвите вкусна агнешка плешка с пресни картофки:

Необходими продукти:

1 агнешка плешка

4 скилидки чесън

1 с.л. розмарин

2 ч.л. мащерка

3 с.л. зехтин

сол и черен пипер

1 кг пресни картофи

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете месото. Включете фурната да загрява на 150 градуса.

В малка купа комбинирайте чесъна, розмарина, мащерката и 1 супена лъжица зехтин и подправете обилно със сол и черен пипер. Натрийте агнешкото с тази смес.

Измийте картофите и ги сложете в тавата. Поръсете с останалия зехтин, малко сол и черен пипер. Поставете агнешкото в средата на тавата и печете около 1 час, до пълна готовност на месото и картофите.

Оставете да си почине 15-20 минути, след което сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay