Продължаваме да се разхождаме из Африка в търсене на най-вкусните местни рецепти. Днешната ни спирка е Мароко, а специалитетът, който ще ви представим, е напълно в тон с предстоящите великденски празници - агнешко с булгур и нахут. Ето и как да си го приготвите.
Необходими са ви:
500 г агнешко месо
300 г булгур
250 г нахут
800 мл зеленчуков бульон
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. бял пипер
1 ч.л.черен пипер
1 ч.л. риган
щипка канела
½ ч.л. лимонова кора
3 с.л. зехтин
½ ч.л.сол
2 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се задушават в зехтина.
Добавя се месото и се бърка напрекъснато за около 5 минути, докато се запържи леко.
Долива се гореща вода, колкото да го покрие.
Месото се оставя да къкри на тих огън до готовност.
Булгурът се сварява в зеленчуковия бульон и се маха от котлона.
Към него се добавят нахутът и солта и се разбъркват.
Ястието се сервира като агнешкото месо се разделя върху булгура и нахута. Поръсва се с пресен магданоз.
Още изкушения с африкански привкус може да откриете в Kulinar.bg.
1 | 2 |