Азиатската кухня е толкова необятна, че сигурно ще са ни нужни години, за да я овладеем напълно. Преди няколко дни ви обещахме, че ще ви предоставим подробна рецепта за любимите ни нудли с пиле и зеленчуци. Ястието става лесно и сравнително бързо. Но бързо се и изяжда!
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди, нарязани на ивици
1 бр. чушка
Няколко розички броколи
1-2 моркова
300 г бейби спанак
1 с.л. настърган джинджифил
1-2 скилидки чесън
Соев сос, на око
Сусам, на око
Сусамово олио, за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на ивици, овкусете го със сол и черен пипер, след което го поставете в тиган със сгорещено олио. След като побелее добавете част от настъргания джинджифил и соевия сос. Запържете до получаването на кафеникав загар и поръсете с малко сусамово семе. Преместете сготвените жулиени в купа.
В същия тиган поставете предварително почистените розички броколи и след като ги задушите за няколко минути добавете и чушката, нарязана ситно. След като броколито започне да омеква добавете моркова, настърган на ивици и предварително измития и почистен бейби спанак.
Прибавете соев сос, джинджифил, настърган чесън и сусам, до пълното омекване на броколито.
През това време загрейте вода и сварете нудлите за времето, което е обозначено на опаковката. Поставете 3-4 с.л. от водата, в която се варят в тигана със зеленчуците. Отцедете нудлите и смесете със зеленчуците и месото като ги разбърквате внимателно, докато котлонът е топъл.
Изчакайте ястието леко да се охлади и го залейте с малко сусамово олио за подсилване на вкуса.
Приятен апетит!
0 | 0 |