Ананас със запечено козе сирене

Соленото и сладкото си стискат ръцете в тази рецепта

Ананас със запечено козе сирене

Ние, jenite, винаги сме си падали по нестандартните предложения. Затова веднага се влюбихме във вкусната рецепта на Kulinar.bg, която събира заедно плод, сирене и дори мед.

Необходими продукти:
1 ананас
200 гр. козе сирене
1 с.л. мед
2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
Обелете ананаса и го нарежете на шайби. В тиган сипете зехтина и добавете меда. Запържете ананаса, докато добие златист цвят.

Срежете козето сирене на две части и малко преди ананасът да е готов, запечете сиренето от едната страна.

Наредете ананаса в подходящо плато и отгоре сложете запеченото сирене.

Консумирайте с чаша бяло вино, а по желание сервирайте с препечена филийка черен хляб.

Не забравяйте да се включите в конкурса на Kulinar.bg, посветен на традиционната българска кухня.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 22.02.2013|14:46
това би било много вкусно но мисля да пробвам не с козе сирене ами с друго , не ми харесва козето
5
Не е посочен 21.02.2013|18:04
Може и да го пробвам да го направя.
4
Не е посочен 21.02.2013|13:26
Комбинацията сладко и солено за мен е отврат!
3
Не е посочен 21.02.2013|12:45
Мразя козе сирене ,ще пробвам с краве.
2
Не е посочен 21.02.2013|10:33
Солено и сладко може и да е вкусно !
1
Не е посочен 20.02.2013|10:28
Нещо не ми се връзва сладкото със соленото и затова на мен ми е странна тази рецепта.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay