Хлябът е сред храните, които ежедневно присъстват на трапезата като добавка към супата или под формата на любимия сандвич.
Днес обаче ще ви предложим малко по-нестандартна и изключително вкусна рецепта с главен герой хляба. Тя е изпратена от Мария Борисова на нашите колеги от Kulinar.bg по повод конкурса за българска традиционна кухня.
Необходими продукти
60 гр сусам
300 гр кашкавал
200 гр шунка
1 бр. хляб
250 гр масло
100 гр топено сирене
150 гр бяло сирене
200 гр луканка
5 скилидки чесън
Начин на приготвяне
Хлябът се нарязва по дължина и ширина, като се внимава да не се среже до долу.
Получените процепи се заливат със смес от предварително разтопеното масло и счукания чесън.
Прави се смес от нарязаните на дребно шунка, луканка и сирена. От нея също се слага във всеки процеп.
Най-отгоре се слага кашкавала, нарязан на парченца. Поръсва се със сусам.
Напълненият хляб се поставя в тава, предварително застлана с алуминиево фолио. Пече се за около 20 минути, докато кашкавалът придобие златист цвят.
Не забравяйте и вие да се включите в конкурса на Kulinar.bg, посветен на традиционната българска кухня.
27 | 3 |