Вкусен омлет, който е подходящ за хора, които не ядат глутен и млечни продукти. Пестото е изключително свежо и подходящо за лятото, а сушените домати са класика. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
шепа чери домати
4 яйца
2-3 с. л. готово песто
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте около 1 ч. л. от зехтина в средно голям, незалепващ тиган. След като зехтина се нагорещи, добавете доматите и поръсете със сол. Оставете ги на котлона от 12 до 18 минути, като ги разбърквате често. Трябва водата от тях да се изпари и те да изглеждат като карамелизирани.
Намалете малко температурата на котлона и добавете останлия зехтин в тигана. Разбийте яйцата в една купичка и когато зехтинът се е нагорещил, изсипете яйцата в тигана. Когато ръбчетата на омлета започнат да се отлепват го обърнете.
Добавете пестото на половината омлет и поръсете с доматите. Затоворете омлета и го оставете на котлона за още една минута.
Поръсете със сол и черен пипер и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |