Агнешката яхния е вкусно ястие, което е изключително подходящо за студените зимни дни. Приготвя се за около 2 часа, а ще имате храна за няколко дни. Ароматният бульон и крехкото агнешко правят яхнията невероятна. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
1 с.л. олио
1 кг агнешко месо
1 глава лук
2 моркова
2 стръка целина
сол и черен пипер
3 скилидки чесън
1/4 ч. доматена паста
1 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
6 ч. агнешки бульон
1 ч. червено вино
1 с.л. сос Уорчестър
3 стръкчета розмарин
2 дафинови листа
1 кг картофи
1/4 ч. магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в голяма тенджера. Добавете нарязаното на парчета агнешко месо и запържете за около 10 минути.
Прехвърлете месото в чиния.
Добавете нарязаните на ситно лук, моркови и целина. Подправете със сол и черен пипер и задушете за няколко минути.
Добавете чесъна, доматеното пюре, кимиона и червения пипер. Гответе около 2-3 минутки.
Върнете месото в тенджерата, добавете бульона и виното, соса Уорчестър, розмарина и дафиновите листа.
Оставете да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри около 30 минути.
Добавете нарязаните на едро картофи и гответе още 30 минути, до пълно сготвяне на всички съставки.
Извадете стръкчетата розмарин и дафиновите листа, добавете пресен магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |