Неслучайно преди седмица кулинарното ни околосветско пътешествие започна от Централна Европа - една добра отправна точка, обградена от всички страни с невероятна кухня. Тази седмица обаче се местим малко (всъщност доста) по-на изток, за да навлезем в пределите на Индия и да ви разкрием тайните на някои от най-обичаните местни специалитети. Започваме с прословутото пиле Тика Масала.
Необходими продукти:
4 с.л. олио
25 г масло
4 глави кромид лук
6 с.л. къри паста
2 червени чушки
8 бр. пилешки гърди
4 с.л. доматено пюре
1 консерва домати
3 с.л. манго чътни (пюре от манго)
150 мл течна сметана
150 мл кисело мляко
½ връзка зелен кориандър
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото и маслото в голяма касерола върху котлона. Добавете лука и щипка сол. Гответе 15-20 минути, до пълното омекване на лука.
Добавете къри пастата и чушките, гответе 5 минути.
Прибавете пилето и разбъркайте хубаво в соса. Гответе 2 минути, след което сложете доматите, доматеното пюре и 200 мл вода. Покрийте и оставете да къкри 15 минути, като разбърквате от време на време.
Махнете похлупака, добавете чътнито от манго, сметаната и млякото. Подправете и разбъркайте.
Сервирайте, поръсено с пресен кориандър.
Още индийски вкуснотии може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
1 | 0 |