Официално обявяваме тази седмица за фестивал на централноевропейската кухня. В продължение на седем дни ще ви представим някои от най-вкусните рецепти, характерни за Унгария, Чехия, Словакия, Австрия и Полша. Започваме именно с първата от изброените страни и нейният символ - телешки гулаш.
Необходими продукти:
750 г телешко месо
1 кг картофи
100 мл олио
50 г кромид лук
250 г зелени чушки
250 г домати
10 г брашно
4 ч.л. червен пипер
½ ч.л. майоран
125 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Запържете в мазнината до златисто ситно нарязания лук, а след това и брашното.
Сипете червения пипер, разбъркайте, прибавете нарязаното на кубчета месо, майорана, червения пипер и сол на вкус.
Разредете с вода.
Когато месото омекне, сложете нарязаните на кубчета картофи и нарязаните на колелца чушки.
10 минути по-кьсно прибавете и нарязаните на дребно домати.
Долейте вода, която трябва да покрие всичко.
Варете ястието, докато месото и зеленчуците станат готови.
Още унгарски вкуснотии може да откриете в пространството на Kulinar.bg.
2 | 0 |