Ароматен гювеч за ценители

Вкусно ястие, което ще ви накара да си оближете пръстите

Ароматен гювеч за ценители

Обичате ли гювеч? Защото ние, jenite, го обожаваме! Днес решихме да ви споделим една рецепта, която да ви помогне сами да си приготвите ароматното ястие. Подшушнаха ни я колегите от Kulinar.bg, на които нищо вкусно не им е чуждо.

Необходими продукти:
1 с.л. магданоз
1 ч.л. червен пипер
600 гр. свинско месо
3 моркова
½ кг картофи
2 глави лук
4 домата от консерва
50 гр. маслини
200 гр. сушеница
250 гр. сирене
100 гр. топено сирене
2 щипки черен пипер
50 мл червено вино

Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Добавете лука и морковите.

След 5 минути сложете картофите, доматите, подправките и виното и оставете малко да покъкри.

Свалете от котлона и добавете сушеницата и маслините.

В съда, в който ще приготвяте ястието (гювеч или тава) сипете малко мазнина, натрошете сиренето, а отгоре изсипете сместа от тигана и налейте малко вода (около половин чаена чаша).

Печете на 250 градуса и малко преди гювечът да е готов, поръсете с парченца топено сирене и го върнете във фурната, докато се разтопят.

Поръсете с магданоз и сервирайте с чаша червено вино. Последното не е задължително, но горещо ви го препоръчваме.

Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и други от зеленчуковите предложения на Kulinar.bg:

Зеленчукова "торта" със свински хапки

Свинско филе със зеленчуци

Картофи с плънка

Не забравяйте и да се присъедините към конкурса на Kulinar.bg, посветен на традиционната българска кухня.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



17
Не е посочен 07.02.2013|11:06
По принцип много обичам такива манджи, които ми напомнят някак си на традиционните вкусотии.
16
Не е посочен 07.02.2013|10:54
Вкусно и апетитно предложение е този гювеч.
15
Не е посочен 06.02.2013|23:06
Пробвал съм такъв гювеч и наистина е страхотен на вкус.
14
Не е посочен 06.02.2013|19:01
И аз го обичам този гювеч, много вкусен става.
13
Не е посочен 06.02.2013|14:38
Често приготвям такъв вид гювеч и винаги нищо не остава от него.
12
Не е посочен 06.02.2013|14:13
На това му се казва идея за вкусна вечеря в комбинация с една зимна салата от зеле, моркови и цвекло.
11
Не е посочен 06.02.2013|14:10
Много добре звучи. Само не знам дали от сушеницата няма да стане маллко по-тежко като ядене, но на мен за момента ми звучи вълнуващо и мисля да го пробвал. А фолио може ли да се използва?
10
Не е посочен 06.02.2013|11:57
Сиренцата и млечните продукти въобще, когато се готвят с месо му пирдават една мекота и сочност.
9
Не е посочен 06.02.2013|11:32
Чудесно, чудесно. Събудихте ми апетита!
8
Не е посочен 06.02.2013|11:25
Това наистина звучи адски вкусно! Ще го пробвам. Правила съм веднъж нещо подобно с топени сирене, наистина вкуса му става съвсем друг.
7
Не е посочен 06.02.2013|10:21
Така приготвено свинското наистина става вкусно а и гювечът е много ароматен.
6
Не е посочен 06.02.2013|09:54
Друго си е човек да си хапне един гювеч - ароматно, засищащо и много вкусно.
5
Не е посочен 05.02.2013|22:21
Много обичам такъв гювеч просто е адски вкусен.
4
Не е посочен 05.02.2013|20:29
Ето нещо наистина вкусно и супер подходящо за студените зимни месеци.
3
Не е посочен 05.02.2013|20:21
Такива ястия са наистина много вкусни а и този гювеч е страхотен.
2
Не е посочен 05.02.2013|19:07
Вкъщи много ценим подобни манджи и стават наистина много вкусни без да изискват кой знае какво суетене в кухнята.
1
Не е посочен 05.02.2013|16:48
Тези манджички страшно ги харесвам, тъй като слагаш всичко в гювечника и забравяш, а накрая става толкова вкусно и ароматно. Така готвя и заек с малки главички лук и вино.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay