Всички знаем за Душко Добродушко и печената тиква. Но печена диня - за такъв ексцентричен вариант не се бяхме замисляли.
Затова са колегите от Kulinar.bg - да ни открехнат на всички любопитни начини за приготвяне на уж до болка познатите ни продукти. Днес ни обясняват, че по една или друга причина най-странните рецепти често се откриват във френската кухня, която безспорно се нарежда сред най-изтънчените в света.
В България динята често се комбинира със сирене, дори с хляб, но винаги в свеж вариант. Във Франция обаче я приготвят на скара и я сервират върху канапе от козе сирене.
Любопитният десерт, който всъщност може да изиграе ролята на предястие или салата, има специфичен опушен вкус и засилена сладост.
Тук ще откриете как точно да приготвите динята на скара. Много е лесно!
След като вече имате интересното ястие налице, можете да го сервирате в различни варианти, да експериментирате с различни сирена:
- Поставете плода и козе сирене върху канапе от зелена салата и я поръсете с винегрет.
- Нарежете динята на малки парченца и в купа я смесете с черни маслини, сирене фета и винегрет.
- Сервирайте динята с тънки парченца люта чушка хапапеньо, поръсена леко със сок от лайм и щипка морска сол.
- Прибавете грилованите парчета диня към плодова салата "Тропик", за да я разнообразите.
Ако сервирате една от тези салати на свои приятели, със сигурност ще ги накарате да се почувстват като гости на изискан гурме ресторант.
Още интересни рецепти от Kulinar.bg:
Хумус с нар
Палачинковата торта на Джейми Оливър
Кошница от ананас
3 | 0 |