Знаем колко вредни са пържените храни, на свой ред захарта също не е подходяща за пролетните диети, но съчетанието между сладолед и високата температура е неповторимо.
Нямаме предвид температурите навън, а как да панирате сладолед и да създадете невероятно кулинарно изкушение. Ето я и рецептата:
Необходими продукти
500 г сметанов/ванилов сладолед
2 бр яйца
1 ч.ч. корнфлейкс или натрошени бисквити
1/2 ч.л. пшеничено нишесте
2-3 с.л. захар
2 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. прясно мляко
олио - зa пържене
Може да използвате всякакъв вид сладолед, както и да подмените кокосовите стърготини с ядки - бадеми, кашу или лешници. Или просто да ги изключите.
Начин на приготвяне
Предварително оформете топки от сладолед и ги дръжте във фризера поне час преди панирането. В блендер смелете бисквитите или корнфлейкса, заедно със кокосовите стърготини и захарта. Разбийте едно яйце и разтворете в него нишестето. Потопете топките сладолед първо в яйчената, а след това в сухата смес. Върнете за още час във фризера.
Непосредствено преди момента, в който искате да сервирате десерта разбийте и другото яйце. Сгорещете мазнината за пържене. Потопете сладоледа в яйце и го изпържете за няколко секунди. Целта е панировката да стане златиста, което се постига за 3-5 секунди. Сервирайте веднага.
Поднасянето можете да направите с плодове. Гарнирайте с топинг, мед или ядки.
За още кусни рецепти харесайте Jenite.bg във фейсбук!
0 | 0 |