Каймата е сред любимите продукти на българската трапеза. Под формата на кебабчета, кюфтета или пък руло "Стефани” тя присъства много често в менюто на повечето от нас. Ако обаче са ви омръзнали традиционните рецепти с главен герой мляно месо, обезателно пробвайте това предложение за венец от кайма, което със сигурност ще ви впечатли както с външния вид, така и с вкуса си.
Необходими продукти:
500 г кайма
7 бр. кисели краставички
1 к.л. млян черен пипер
2 щипки чубрица
1 щипка риган
2 с.л. олио
3 яйца (1 сурово и 2 сварени)
1 ч.ч. грах
2 моркова
100 г стерилизирани гъби
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с подправките и суровото яйце. Добавете сварения предварително грах, нарязаните кисели краставички, двете сварени яйца, гъбите, както и нарязаните и сварени моркови. Разбъркайте добре.
Изсипете сместа в намазнена форма за кекс, поръсена с галета. Печете в умерено загрята фурна до получаване на златист цвят.
Обърнете готовия венец в тава, поръсете с настърган кашкавал и го върнете във фурната за запичане на кашкавала.
Украсете и ооднесете готовия венец според въображението си.
Още вкусни и лесни рецепти от Kulinar.bg:
9 | 3 |