Италианската кухня ни е позната със своите вариации на тема "паста". Печените канелони имат особен вкус и се привлекателен раздел в готварското изкуство от Ботуша. Ако все още не сте опитвали да сготвите нещо подобно, ние ще ви дадем начален тласък с тази лесна рецепта.
Необходими продукти за 4 порции:
250 г сухи канелони или 16 замразени кори за лазаня
500 г кайма
3 скилидки чесън, ситно нарязани
600 мл доматен сок или пасирани консервирани домати
200 г моцарела или настърган кашкавал
сол, зехтин, шарен пипер вкус
Начин на приготвяне:
В 2-3 с.л. загрят зехтин се запържва чесъна за няколко секунди, само колкото да се засили ароматът му. Слага се каймата и се разбърква с тел за разбиване, за да не стане на едри топчета. Подправя се със сол и шарен пипер на вкус.
Канелоните се напълват с месната плънка с помощта на чаена лъжичка. Ако се използват кори за лазаня, първо се размразяват, от по-късата страна се слага по лъжица от плънката и се завиват на пури. Подреждат се в правоъгълна тавичка, добре намаслена, и се заливат с доматения сок. Сокът трябва да ги покрива. Оставят се да постоят 20 мин.
Слагат се да се пекат в загрята фурна на 190° С за 30 - 40 минути, докато се зачервят и омекнат. Отгоре се подреждат резенчета моцарела или кашкавал и се запича още 10 минути.
сп. Меню
22 | 1 |