Пай с риба тон

Защото обичаме да експериментираме в кухнята!

Пай с риба тон

В днешния прекрасен почивен ден решихме да си сготвим вкусен пай. Не е американски, но със сигурност е много вкусен. Нека голямото количество продукти не ви подвежда относно неговата сложност - гарантираме, че се приготвя много лесно и бързо.

Готови ли сте за обяд?

Необходими продукти:
100 г кромид лук
800 г бутер тесто
80 г ориз
1 консерва риба тон
1 с.л. доматено пюре
копър
50 г моркови
1 зелена чушка
1 ч.л. черен пипер
30 мл олио
1 яйчен жълтък

Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука, морковите и чушките и ги задушете с мазнина и малко вода. Добавете сварения ориз и доматеното пюре, а накрая - и рибата тон с подправките.

В тава разстелете половината от бутер тестото и отгоре изсипете плънката. С другата част от тестото покрийте пая и го надупчете с вилица. Намажете с жълтъка и поставете всичко това за печене в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Сервирайте с бяло вино или бира.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay