Пилешкото месо е нискокалорично и поради тази причина е предпочитано ястие по всяко време на годината. Добавяме го към салатата или го хапваме за основно. В Kulinar.bg открихме интересна рецепта за второто. Пилето става екзотично, като прибавим към него резени ананас.
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
6 бр. ананас на резени
къри
лимон
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно ананаса. Към него добавете малко къри и изстискайте сок от лимона.
Направете хоризонтален разрез с върха на ножа по най-заоблената част на пилешките гърди. Трябва да се получи нещо като джоб.
Джобовете се пълнят с половината смес от нарязания ананас, кърито и лимоновия сос. С останалата част се намазва месото и най-отгоре се напръсква с олио.
Гърдите се пекат във фурна на умерена температура (около 180 градуса), като периодично се обръщат, докато придобият златист загар.
При поднасяне могат допълнително да бъдат украсени с резени ананас.
Обещаваме ви истинска наслада на сетивата с тази рецепта!
5 | 0 |